extremis

extremis

  • We zoeken een studio die ons kan helpen om ons 400 pagina dikke brandbook over duurzaamheid te fiksen. We hebben nog zes weken voor het naar de drukker moet. Is dat iets voor jullie?

Klant: Extremis – Belgian design furniture

Tegen je favoriete outdoor designmerk zeg je altijd ‘ja’. Plus, dit soort jobs zijn ons op het lijf geschreven. Om de deadline te halen gingen we twee dagen per week bij Extremis op kantoor werken. Noem het een hoogtestage in het verre Poperinge of goochelen met agenda’s voor gevorderden.

Verhalen over duurzaamheid liggen bij Extremis voor het rapen en gaan veel verder dan verantwoorde materiaalkeuzes. Als designmerk vragen ze zich af hoe elk nieuw ontwerp een positieve impact kan hebben. Ze kijken naar de wereld en proberen met design antwoorden te formuleren op maatschappelijke vraagstukken. 

In het vuistdikke boek hebben we het niet alleen over duurzaamheid. Extremis wil de lezer ook een inkijk geven in de inzichten die aan de basis van hun designs liggen, van een parasol die anders opent om zo meer schaduw te creëren tot een tafel om tegenaan te leunen.

Of nog: wat doe je met buitensofa’s in het regenachtige België?

Het boek werd — keurig op tijd — gepresenteerd op IMM Cologne en wij rondden dit fijne project af met een experiment in onze tuin. We vroegen ons af hoe ons exemplaar van het boek eruit zou zien als we het net als een Extremis meubel in de tuin zouden bewaren. 

eng