pest

houtekiet

  • Die zombies zijn eruit, Bart.
  • Geen zombies meer?
  • Nee. En ook niet echt horror meer. Misschien nog een beetje maar we mogen geen horrorkaft maken. En ook geen thrillerkaft, want het is niet echt een thriller.
  • Okay. Waar gaat het dan wel over?
  • Over mensen die in slaap vallen. Kunnen we daar iets mee doen? 

Klant: Joost Devriesere / Uitgeverij Houtekiet

De cover voor Pest maken zou een genreoefening zonder genre worden. Tijdens de briefing hadden we het dus uitvoerig over de sfeer van het boek, maar ook over textuur, over goede filmaffiches, en over dingen die stuk gaan. 

De cover voor Pest maken zou een genreoefening zonder genre worden. Tijdens de briefing hadden we het dus uitvoerig over de sfeer van het boek,…

Maar ook over textuur, over goede filmaffiches, en over dingen die stuk gaan.

Waar we het ook over hadden, is de impact van een boekenkaft in de boekhandel.

Want voor een debuterende schrijver moet een cover net dat beetje meer presteren. Daarom testten we verschillende kleuren en kozen we de uiteindelijke cover samen met de uitgeverij en de schrijver zelf. 

Waar we ook over hadden, is de impact van een boekenkaft in de boekhandel. Want voor een debuterende schrijver moet een cover net dat beetje meer presteren. Daarom testten we verschillende kleuren en kozen we de uiteindelijke cover samen met de uitgeverij en de schrijver zelf. 

Helaas, de zombie (walker) cover haalde het niet.

eng