de oude kaasmakerij

de oude kaasmakerij

  • Kan dat? Printen op hout?
  • Ja hoor. Om de geschiedenis van een kaasmakerij te vertellen, lijkt er ons niks geschikter dan een 20 meter lange kaasplank.

Klant: De Oude Kaasmakerij & Savencia

85 jaar kaasmakerij, dat vierden ze in Passendale met een serieus opgefrist museum. Het concept is van ons, net als de tijdslijn in het als monument geklasseerde gedeelte van het gebouw, net als het stukje expo dat focust op de drie belangrijkste kazen van de kaasmakerij.

Het budget was beperkt en de ambitie was groot. Daarom recycleerden we een aantal bestaande decorelementen. Delen van de oude tentoonstelling bleven bestaan en we bouwden nieuwe zones zoals De Drie Kazen, De Kaasmakerij Vandaag en Play.

Omdat kaas voor 98% uit melk bestaat, zit het smaakverschil vooral in die laatste 2% en in het proces. In een fotografische infographic maakten we ook die andere bouwstenen tastbaar. 

De bestaande tentoonstelling put uit een omvangrijk archief aan historische kaasobjecten. In De Kaasmakerij Vandaag verkennen we het contrast tussen dat archief, de folklore en de activiteiten van een voedingsbedrijf anno nu. 

In de Play zone trekken alle registers open om de rijke geschiedenis van De Oude Kaasmakerij tastbaar te maken. Speel mee met de fanfare van Passendale, zwaai de koning tegemoet tijdens zijn bezoek aan de kaasmakerij of doe mee in een campagne van Père Joseph.

eng